Sırala
Görünüm:
Toplam 3 ürün görüntüleniyor.

Bebeklerin katı gıda ile beslenmesine 6. aydan itibaren başlanması tavsiye edilmektedir. Katı gıda beslenmesine başlandığında, anne sütü ile beslenme kesilmemeli veya azaltılmamalı, mümkün ise iki  yaşına kadar anne sütü ile beslenmeye devam edilmelidir.

6 - 8 aylık bebeklerin günlük beslenmesinin 2/3 ünü anne sütü oluşturmalıdır. Katı gıda beslenmesinin günlük beslenmenin 1/3 kadar olması bebeğin gelişimi için yeterlidir. Katı gıda ile beslenme miktarı günlük 2 öğünü geçmemelidir. Fazla katı gıda verilmesi, bebeğin anne sütü alımını azaltabilir. Katı gıda ile beslenmeye geçiş, ilk başta tek çeşit gıda ile başlanmalı ve yavaş yavaş çeşitler arttırılmalıdır. Katı gıda kaşık ile verilmelidir. Katı gıda beslenmesine, sebzeli tahıl çorbası, yoğurt veya meyve püresi ile başlanabilir. Baklagiller veya çilek vb alerji riski taşıyan besinler başlangıçta tercih edilmemelidir. Katı gıda beslenme çeşidi içerisine bebekler için önemli bir besin olan etin de eklenmesi gerekmektedir. 

Beslenme zamanları, bebekler için aynı zamanda sevgi ve öğrenme zamanlarıdır. Bebeğinizi teşvik ederek ve seveceği beslenme gereçlerini tercih ederek beslenme öğünlerini zevkli anlara dönüştürebilir ve bebeğinizi keyif ile besleyebilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.